Pages

Saturday, September 25, 2010

Easy way to embed audio in your blog

Kt sini sy nk share cara mudah nk masukkan music dlm blog anda. Ada beberapa cara, tp yg sy ajar ni paalinggg sng la..pejam mata pun blh buat..hehe.

steps:
  1. Visit page ni: http://www.musik-live.net.
  2. Masukkan nama artis/band or song title dlm search engine yang disediakan. Click dan page akan display lists of artists/band or song.
  3. Just play & embed code dan kita blh dengar lagu tersebut. Kalau x dpt dengar..cuba select lists yg lain sbb maybe lagu tersebut dh x valid or not available. Once kita blh dgr lagu tersebut..then baru kita select nk embed code tu kt mane, kalau nk embed dlm blogger...select logo blogger.
  4. Masukkan blogger username, blogger password and blog name, then click button. Kalau audio tersebut dh successfully posted in ur blog, page akan display message - posted. Ha...senang jer kan???

0 comments: