Pages

Saturday, January 7, 2012

cyberview lodge Resort & Spa, cyberjaya...


Pernah pg x tmpt ni? If not yet, i strongly recommended this place for you klu malas nk keluar jauh2 to other states in Malaysia la. Actually, last few years, pakcik husband pernah ajak kami bercuti di Hotel Putrajaya/Cyberjaya ni..but i refuse to go sbb i paling x suke dok hotel kt KL areas. Kalau hotel mcm kt KL..tgh2 kesesakkan..eeeuu..it will stressed me out lg ade la!

Baru2 ni pakcik husband ajak lg, dsebabkan keluarga mertua ade bersama..so kami pn follow jer la.Mase tu I imagine, paling best pn atleast blh mandi pool dgn adam la. Smpai jer kt Cyberview Lodge, my thought was totally wrong and a bit strayed away, i was so impressed with the view. Hmmm..not bad! Surrounded by towering palm trees, splendid tropical garden...and all i can say at that time is..WAHHHHHH (with mata sedikit terbeliak and mulut sedikit terngaga ok).

The place is so stunning and shud go ok. I fall in love with the environment,  the smell of the fresh air, the architecture of the building, the whole ambiance...everything la..including environment in the room and what i can say is almost every single thing has amazed me out! I just cant believe that there are an awesome place on the outskirts of the city. The environments was so quite and pleasant when you wake up in the morning and walk away to the pool. 2 days of excitement has relief me out from the work-stressed towards end year of 2011.

We also had an opportunity to release stress and relax our body at Sembunyi Spa. 1 room (2 person) entitled for Sauna, Steam and Jacuzzi. Sembunyi Spa offered you a an ultimate body & spiritual relaxation with several treatment package like manicures, pedicures, facials, massages and spas. Package after childbirth pon ade! Tapi kitorg just take standard package jela. Sauna 5 minit sbb panas, Steam 5 minit jg...then baru jacuzzi. Tu pn was2 sgt nk berendam dlm kolam bubble tu..baru celup hujung kaki pn dh jerit..adeh2..panass! Then mak mertua siap tarik tangan soh berendam jg sbb die ckp ok jer. Lepas beberapa saat berendam seluruh badan dlm jacuzzi pool tu..baru la rase ok sket..dh rase x panas. Lame la jg kami berendam..dlm 20 minit kot. Overall, mmg puas hati...insya'Allah..will visit this place again someday:-)









Friday, January 6, 2012

emosi jan 2012...

isteri sahabat kami sakit lg. Disebabkan ade kelapangan sedikit pd tengahari jumaat tadi, dapatlah kami meluangkan masa untuk melawat k. ira di Hospital Selayang. Dalam perjalanan bersama om, tasha & k.linda..kami cume berbual2 kosong. Sambil memandu, sempat lg sy mengingati perjumpaan terakhir bersama k.ira..wanita yg sangat2 tabah yg pernah sy jumpe..yg peramah dan sentiasa murah dengan senyuman manis. Last kami jumpe dlm bulan 7 tahun lepas iaitu sblm raye di Pusat Rawatan Islam Kg Baru. Waktu itu beliau admitted disebabkan kekejangan pd bahagian perut. Ketika itu beliau nmpak sihat, tp sedikit susut.

Smpai je kami di Hospital Selayang, kami terus menuju ke level 4. Kedatangan kami disambut ramai oleh sahabat2 beliau. Hati sy benar2 tersentuh..series. Hampir menitis air mata melihatkan keadaan beliau yg sedikit susut berbanding beberapa bulan yang lepas. Ya Allah, beratnya ujian-Mu ini Ya Allah. Berikanlah kekuatan kepada beliau, ahli keluarga beliau, sanak saudara beliau. Kekuatan beliau menghadapi ujian Allah yg Maha Hebat ini menjadi inspirasi kepada diri yg lemah ini untuk menjadi lebih tabah dalam menghadapi kehidupan sehari-hari. Selama beberapa minit disana, hati sy sebak..menahan rasa ingin menangis.Sejak mengalami kehilangan beberapa insan tersayang, saya xblh melihat keadaan yg sedemikian, hati ini mudah saja tersentuh. Melihatkan wayar yang berselirat, mahu saja sy mengalirkan air mata disitu untuk melepaskan segala kesedihan andai itu bisa melegakan. Tapi, sy tahan perasaan itu..hmm memang emosi sungguh pd waktu itu.Hati kami kena kuat disitu, sambil cuba berbual2 kosong agar beliau dapat melupakan kesakitan walau seketika. Keadaan beliau nmpak lemah pn mungkin disebabkan saranan doktor untuk berpuasa for blood test. Tak banyak yang kami bualkan tadi, mungkin disebabkan keadaan beliau dan masa yg tidak mengizinkan. Akhirnya, kami memohon untuk beransur pulang ke opis selepas pengumuman dari pembesar suara yg menggamatkan segenap ruang wad menandakan waktu melawat telah tamat pd pukul 2 tghhari. Kami sempat saratkan beliau dengan kata2 semangat agar beliau menjaga kesihatan. Doakan yang terbaik untuk isteri sahabat kami yer...

nue year blues...

still in nue year mood..trying to adapting ma self wif this nue number 2012..2012..2012.  Humm..to be frank, currently i dun see & feel any differences..what i can see is only the number changed to n+1. But..deep inside, i believe that time flies, me people getting older, all the creatures keep on growing and we dun even know about the future..future is unpredictable. You will only realize how fast time is moving foward through all those all album and thinking, where did all those precious time goes?

For 2012, may we have 12 months of happines 52 weeks of fun 356 days of success 8760 hours of good health 52600 minutes of good luck..:))

Monday, January 2, 2012

new year..new look!

myblog is still under maintenance ok. Will update soon...:-))

http://taqueenauctions.com/pictures/under-maintenance.gif