Pages

Tuesday, March 29, 2011

Confinement - Day 1

Maka, bermulalah confinement holiday sy pada hari ke 2 kelahiran Adam. Bangun2 pagi nurse hanta breakfast bubur, teh susu panas bersama ikan bilis goreng. Mok yg ade kt situ memfilter dulu breakfast sy. 'Eh..ikan bilis awal2 ni x yah makan lg lah..' 'Erk..ikan bilis x leh mkn? x tau plak sy. kenape?'. 'Awal2 ni toksah lagi la...takut gatalll..'. Aboh plak dh mengeleng2 kepala...'Klu ikutkan mok mu ni.....semua x leh mkn.'. Hehe..sy sengih jer la..xperla..tentu org tua tau yg mane terbaik..lgpun sy bab2 mkn ni x ksh pun. Uwa..ade 43 hari lg.....

Dalam pukul 1, selepas mkn tgh hari..kami bersiap2 nk blk ke Kerteh. Baby Adam kami tinggalkan di AlFarabi sbb die kena continue antibiotik selama 7 hari. Dalam waktu tu..doc akan monitor temperature dan perkembangan die sbg prevention memandangkan sy dh ade case sbm ni. Semoga segalanya dipermudahkan...


Sblm blk, sy & hubi sempat mendukung Adam. Sy saratkan die dgn pesanan. Yg kelakarkarnya, bile sy pesan kt die..'Adam, Adam tinggal sini dulu yer. Adam kena amik antibiotik dulu yer..' Die jawab ..'Hmm'. 'Tinggal sini baik2 tau'. Die jawab 'Hmm' lagi. 'Jgn nakal2..nnti lepas seminggu mama & ayah bawak die blk yer..'  Die jawab lagi 'Hmm..'. Kehairanan sy..eh..kecik2 lg dh pandai menyahut. Smpai nurse yg duduk kt tepi sy pun nk tergelak. Then kami cium2 dan letakkan Adam dlm tpt tidur bby yg disediakan. Hmm..sebenarnye sy  xsedih sgt..sbb sy tau ini yg terbaik utk die. Maybe pengalaman lalu telah membuatkan hati sy agak tabah sedikit.....

0 comments: