Pages

Friday, May 6, 2011

Confinement over with blast!!! Yeayyy

Alhamdulillah..semuanya berakhir dengan selamat. Terima kasih sgt2 dkt mak mertua yg telah byk menurunkan ilmu & menjage sy & Adam sepanjang confinement wlpun sy xla 100% berpantang mcm org dulu2 tu hehe. Tp mmg agak mencabar sgt2 bile berpantang musim2 panas nih..dh la tgh mkn jamu..pastu xleh minum ais plak tu.  Sabar jela. Cuma nk dekat2 hari terakhir tu..sy mmg minum ais sket2 sbb cuaca tersgtla panas. Mak bising jg..tp nk buat camne kn..klu dh panas mcm berade dlm sauna plak tu..hehe. Tp kesimpulannye byk benda yg sy belajar..xleh mkn mkn yg sejuk, mknn berangin, mknn yg gatal. Oh yer..dalam 35 hari bepantang..sy dh makan ketam kt umah ayah ngoh..mengeleng kepale org tu tu. Tp sy buat selambe jer..he2 sbb luka epi dh baik..so insya'Allah nothing to worried. Tu belum lg die tahu sy pg Mesra Mall beli brg2 keperluan Adam almost every week..hihi. Luka epi seminggu dh baik...smpai sy ckp kt hubi, adik2 Adam nnti lahir kt AlFarabi jg la.

Oh yer..pd hari ke 35 confinement, sy sekeluarga & baby Adam dh berjalan ke Kuala Terengganu. Bukan main lg shopping!. Sy berabih jg la bli kain sutera 3 psg..pastu yg paling best..kebetulan ade jualan penghabisan stock utk branded items tepi Maiden (x sure nama kompleks tu ape..). Mmg best la..shopping x igt dunia..tup2 abes nk dekat RM500 sy bli baju Polo, Swiss Polo. Ala..bukan slalu pn..sy pn da lame x shopping2 sejak preggy..sbb 2nd preggy ni sy slalu rase penat especially end of trimester wlpun perut sy sbenarnye x besar mane pn....

Oh..lain kali la sy add gamba kain sutera yg shanteks2 tu yer..:)

0 comments: