Pages

Friday, February 20, 2015

Anak di Tadika Nuri


Alhamdulillah, dengan izin Allah...anak2 saya Adam & Aqeef dah masuk 2 tahun bersekolah di Tadika Nuri. Keputusan kami suami isteri nak hanta ke Nuri memang tepat melihatkan progress mereka yang memberangsangkan. Sebelum ni babysitter yang jaga mereka, tapi bila saya pindah JB..terpaksa lah kami mencari taska/tadika untuk budak berdua ni.

Mula2 kami hanta mereka di Tadika **** Mukmin. Nampak la progress Adam, dah pandai baca doa syifa'. Tapi disebabkan satu incident, saya terus stop immediately hanta kat taska tu then mintak tolong sorang baby sitter ni jaga, masa tu baru tahun 2013. Then melihatkan Adam akan berusia 3 tahun pada 2014..kami decide nak hanta Adam kat Nuri. Kebetulan Nuri terima jugak budak umur 2 tahun. So alang-alang tu masukkan Aqeef sekali.

Masuk beberapa bulan Adam kt sana..memang boleh nampk progress. Dalam usia 3 tahun dia dah kenal colors, shapes, number, alphabets. At the end of 2014, adam dah boleh tulis nama sendiri. Aqeef plk mmg banyak vocab..so dalam usia kalau ikut bulan belum lagi mencecah 2 tahun..dh boleh buat ayat. Kami tak lah expect apa2 memandangkan mereka masih lagi kecil. Tapi melihat progress diorg membuatkan kami hari-hari teruja dan ternanti-nanti apa yang diorg belajar kt school :)

Sedar tak sedar, masuk jer tahun 2015, baru bulan Feb, adam dh boleh menulis dan kenal semua huruf, cuma belum pandai membaca lagi. Aqeef pn dh pandai tulis "A" & "O"...hihi. ok la kan.

video
 

0 comments: