Pages

Monday, February 7, 2011

zaman kecik2..

Klakor bile tgk blk gamba aku mase kecik2. Kalau x silap gamba ni diambil mase kitorg darjah 3 Merah kot. Klu nk tau aku yg mane satu? Senang sgt...tgk sape duduk paling tak bsopan skalii...haha;p.

Ade beberapa fakta mase kecik yg org x bape tau psl sy. Rasenyer hubi pun x tau. Now its time to revealed...he~  
  
  • dilahirkan pd hari Jumaat semasa raye ke-3..dats why nama sy ade dekat2 dgn word 'fitrah'.
  • Mase kecik2 org cakap sy ni 'tomboi' sbb suke berambut pendek & x suke pakai skirt/gaun. Mase kecik2, ape sy kisah org nk kate ape kan...hakikatnya sy suke main lasak2..panjat pokok..lumba lari..xkn la nk pakai gaun plak kan. Lgpun sy tgk zaman skrg mane ade sgt bdk2 pompuan pakai gaun..buat ssh nak naik basikal jer. Bile recall blk..kak yong pun agreed benda yg same, bdk2 zaman dulu jer yg suke pakai gaun2 nih..zaman skrg mane ade dah. See..nmpak sgt sy lebih up-to-date..hehe. Bab nk berambut pendek tu suke hati la kan..style..
  • Pernah kena kurung luar rumah sbb blk lambat mase duduk kem tentera. Kalau x silap mase darjah 4 ke 5 ntah. Huhu..igt lg..sy pg rumah erin sbb nk main khemah2. Zaman dulu kitorg ni creative..nyalakan api pakai pantulan cahaya matahari dlm cermin. Sbb izat & amran (abg erin) bdk pengakap. So bile api dh nyala..kitorg pun msk megi..tu jer. Tup2 blk..dh lewat rupenye. X igt kena rotan ke x..rase mcm kena..;p
  • Mase kecik2..sekolah rendah, slalu tipu ckp pening & demam sebab tak nak pegi skolah. Maaf la umi. Bile dh naik sekolah menengah..siap terus terang kt umi..'Umi, arini xnk pergi skolah sbb pelajaran harini senang..'..haha..maksud sy..harini xde add math, physic, chemistry, math. Setakat subject membaca..sy boleh mmbace sendiri kt uma...haisk..teruk betul la. Even smpai masuk U pun same. Kalau subjet programming ke, math ke, financial ker...sy mmg x ponteng sbb jarang ngantuk..tp kalau subject elektif mcm management..sy mmg slalu ponteng. Sy mmg x blh duduk diam dgr lecture jer..kalau x sangappp. Lepas tu..mmg sy akan berangan..blk ni nk makan ape, nk study ape. Siap lukis2 kartun lg. x pun pass2 paper chat ngn member sblh..isk..isk..isk. 
  • Sy pernah tolak anak jiran, bdk laki umo 5 tahun (kalau x silap) sbb die tendang kucing sy yg tgh mengandung. Aduh..kecik2 lg dah jadi penyelamat. Geram betul sy, budak laki tu mmg terkenal dgn nakalnya. Pernah tanam anak kucing hidup2 la, cekik kucing la, tarik ekor kucing la.... So, bile sy nmpak perbuatan dia tu..mmg sy marah & tolak die..kalau x silap smpai jatuh kot..lepas tu die menangis sekuat2 hati. Cepat2 sy lari blk uma..hehe. Kecik2 da nk jadi mafia..ek
  • Suka tangkap berudu and bela. Kalau time hujan, keje kitorg mmg korek tanah, ambik berudu dr tpt lain & masukkan dlm tanah yg kitorg dh korek tu. Konon2 kolam berudu la..Cih..bile it2 blk, punye la pengotor..
  • Pernah masuk longkang besar utk tangkap ikan kecik2.. Yg ni sy buat hari Jumaat kt longkang skolah. Kalau x hari jumaat..hari wiken mase duduk rumah cik Rus. Sbb rumah cik Rus dekat dgn skolah. Slalunyer ikan ni tahan 2-3 hari & sy simpan dlm botol sblm mati..sbb x cukup mkn kot..
  • Slalu lepak ruma Maya main Lego, barbie doll.
  • Sgt takut dgn anak patung merah yg mata die boleh gerak2 tu. Kalau kite baringkan..anak patung tu tutup mata, kalau bgunkan..anak patung tu bukak mata. Mcm teletubbies. Sbb mase darjah satu, waktu mlm..tibe2 jer mata die terbukak mase sy tgh baringkan die. x tau la kebetulan atau pun..........*^%&
  • Mase skolah rendah, pernah masuk taekwondo, tp x abes pun..
  • Masa kt S'wak..slalu jer kena kejar anjing. Alhamdulillah la masa tu x pernah kena gigit. Anjing2 liar tu slalu jer kena tembak..tapi jumlahnya surut sekejap jer..lame2 ade byk blk. x sure la mcm mane anjing boleh byk sgt kt Kem Penrissen tu. Slalu plk tu larikan kasut skolah kitorg. Nk pergi rumah jiran kt depan rumah..kena kejar. Nk blk rumah dr rumah jiran pun kena kejar. Bukan sekor dua..kdg2 max smpai 7 ekor. Bile igt2 blk mmg menakutkan. 
  • Sblm pg skolah petang, sy akan dukung bwk ijan turun kt bwh rumah sbb x nk die kacau umi tgh masak. Kecik2 lg dh jadi kakak misali..ceh!
  • Pernah baling batu kt ular tedung selar warna hitam. x igt la, kalau x silap time tu sy darjah 4-5 kot. Dsebabkan blok kitorg tu bdekatan dgn gaung, so mmg MACAM2 ADEE. Setakat ular mmg kitorg biase jumpe. Mase kecik kan..mane tau tu ular ape. Sy & membe blng batu besar kt die smpai matii. Nasib baik la x kena serang ke ape..tp sy igt kaler die hitam berkilat, size sedang2..tp mmg kepala die mengembang time tu..Alhamdulillah la x jadi ape2 kt kitorg..haisk.
  • Pernah bela kura2 besar. Sy x tau la kura2 raksasa ni dtg dr mane..rasenyer mmg dari gaung sblh tu kot. Tp 2-3 hari kemudian die hilang, maybe dh blk ke tpt asal..;-(
  • Hari sabtu slalu pergi Library tentera. Sbb tu la sy ulat buku smpai skrg..sblm tido ke, mase mkn ke..mesti nk membace. x Ksh la buku ape2 pun..magazine ker..ilmiah ke..motivasi ker. Novel jer mls sket sbb panjang sgt & mkn mase nk habiskan..

Sekolah Rendah Mejar Jeneral Dato Ibrahim, Kuching.


Waniza Afdi haha..mane pegi cikgunye ni??

Noor Azlina Othman gambar ko yg mane?

Waniza Afdi aku yang dok depan ko tu...

Noor Azlina Othman hehehehe.. baru aku kenal bila tgk pic lama nie.

Noor Azlina Othman ko leh ingat ke semua kawan2 kita dalam gambar tu?

Waniza Afdi yg aku ingat, ko, azlina arifin, azirah, hasrati maya, nor azlina(paling kecik skali), fairus, nazri, kamarudin. e2 jela yang aku ingat nama...
 
Zzyra Honey wehh...sukenyerrrr...aku xde pon gamba nih....10Q alin!:). seriesss...x pnh igt kite penah skelas ngn maya..yg aku igt aku dok depan uma maya jer..


Zzyra Honey alin, ko igt x aku yg maner? nazri yg tgh2 tu kan..

Waniza Afdi zirah:nazri yang tgh2 tu..teringat ngan nor azlina yang kecik tu. die ade adik kembar 3..manela die skang..

Noor Azlina Othman yg kecik tu bukan nor azlina la.. dia nor azrina. aku selalu gi umah dia dulu. soalan kembar untuk zyra tu rasanya sbb teringat kat azrina kot sbb dia ada adik kembar. Mak azrina pandai buat kek, mak dia pernah hantar kek krim kat rumah alin dulu.

Noor Azlina Othman budak2 lelaki dalam pic nie cuma ingat nazri je.. yg lain x ingat la... zyra ingat sape2 lagi?

Waniza Afdi oops, a'ahla nor azrina..ingat2 lupe..nape ingat nazri je ni??

Zzyra Honey azrina bru jer kahwin. die skrg cikgu kt taiping..ade dalam frienster kite. Nnti kite soh die add dlm facebook oke..;)

Zzyra Honey ntah la..igt kt nazri jer sbb die tu baik, darjah 3 ke 4 ntah die pindah. yg sorg lg nurol ikram sbb die dok sblh dlm kelas..pastu ayah die slalu tegur sbb kenal ngn ayah kite..

0 comments: